Kontaktpersoner


Birgitte Søgaard birgitte.soegaard@live.dk

Spørgsmål og ideer samt kontakt for facebook medlemHenrik V. Jørgensen henrikvj@outlook.com

Rangliste og kapsejladser samt kontakt for facebook medlemDansk 2 Star Mestre 2012

Dansk 2 Star Mestre 2012
Ken Lauritzen og Morten Galskov

Dansk 2 Star Mestre 2011

Dansk 2 Star Mestre 2011
Allan og Dan Ibsen blev årets vindere af Dansk 2 Star Mesterskab. De sejler i XDream.

søndag den 10. juli 2011

Før sommerferien

Vi har nu fået afviklet de 3 første sejladser i mesterskabsserien. De har været sejladser under meget forskellige forhold. Classic Fyn Rundt blev en meget lang sejlads. Den startede i næsten perfekt vejr med fin vind helt til efter Svendborg, men da vi nærmede os Averkakø, så døde vinden og det næste døgn var der stort set intet. Igen i år var feltet af double handed sejlere på over 20 både og blandt de første rundt om Fyn. Ibsen brødrene var først af double handed sejlerne i Xdream stærkt forfulgt af Jens Erik Thage på 2. pladsen i Ca Va, men de brugte omkring 48 timer til turen. Det er en fantastisk sejlads, der på bedste vis præsenterer udfordringerne ved at sejle shorthanded. Sejladsen er relativt lang og med mange kursskift og taktiske udfordringer. Den kan anbefales.

Næste sejlads var AFI Marine 2 Star fra Århus til Ballen og retur. Traditionen tro startede sejladsen i frisk vind, dog langt mindre end sidste år. Til gengæld var der godt med regn, og for de fleste af bådene måtte man krydse hele vejen fra Århus til Ballen, da vinden gik fra østlige retninger til vestlige, og så var der modstrøm. Jeg tror imidlertid, at de fleste fandt turen rigtig god, da den rummede mange taktiske elementer. Næste dag kom belønningen da vi alle efter et kort kryds syd om Samsø kunne sætte spileren og sejle i dejligt solskinsvejr med spiler hele vejen tilbage til den grønne bøje ved skødshoved og derefter på en foran fortværs i mål ved havnen. Det blev igen i år folkebåden Tricky Tr, der vandt, men Ca Va med Jens var meget tæt på.

Den 3. af mesterskabssejladserne var Hesselø Rundt, som sejles sammen med Sjælland Rundt. Her udgør Double Hand feltet en ikke ubetydelig del af det samlede felt og der var fremgang i år i forhold til sidste år. Sejladsen er rigtig fin, den stiller ikke så store krav som Fyn Rundt, da det foregår i åbent farvand og der er mange lige stræk. Turen er kun på 80 sømil, så under gunstige forhold kan de hurtigste nå i mål og få noget nattesøvn. For dem der bruger lidt længere tid kan de lyse sommernætter nydes. Jens var med Ca Va første båd i mål.

Det betyder, at der er ret stor spænding forud for den afsluttende sejlads, der er Watski2Star d. 19 august. Dårligste sejlads kan fratrækkes, men som situationen er nu så fører Jens i Ca Va mesterskabsserien tæt forfulgt af brødrene Ibsen.

I forbindelse med Watski2Star vil specialklubben afholde sin årlige generalforsamling. Få derfor bragt dit medlemsskab i orden så du kan deltage og være med til at udvikle double hand sejlads i Danmark. Vi har brug for flere hænder, så vi kan gøre mere for udbredelsen og for at skabe gode aktiviteter.

DS har besluttet lige at vente lidt med et specielt mål for double handed, da effekten efter nogle test beregninger ikke viser sig at stå mål med besværet for klubberne. Det er ikke glemt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar