Kontaktpersoner






Birgitte Søgaard birgitte.soegaard@live.dk

Spørgsmål og ideer samt kontakt for facebook medlem







Henrik V. Jørgensen henrikvj@outlook.com

Rangliste og kapsejladser samt kontakt for facebook medlem











Dansk 2 Star Mestre 2012

Dansk 2 Star Mestre 2012
Ken Lauritzen og Morten Galskov

Dansk 2 Star Mestre 2011

Dansk 2 Star Mestre 2011
Allan og Dan Ibsen blev årets vindere af Dansk 2 Star Mesterskab. De sejler i XDream.

lørdag den 17. juli 2010

Ranglisten for 2011

Vi nærmer os nu vores sidste stævne for ranglisten 2010. Vi har dermed gjort os nogle erfaringer, som jeg synes vi skal gøre brug af for det kommende år. Vi har i år startet med 3 sejladser, og man har ikke kunnet trække sejladser fra. Mit forslag til næste år vil være en udviddelse af ranglisten. Sejlklubber som Ærø, Thurø, Middelfart og Vedbæk har vist stort initiativ og skabt fine sejladser for dem, der synes en dagsejlads er nok. Vi bor også tæt på Sverige, der har flere gode sejladser. Bohus racet fra Uddevalla tæller også med i den norske rangliste. Sejladsen er en kategori 4 og på 170 sømil. I år deltog 130 både. Malmø området har Fyrtorn-2-Handed med pitstop på dansk grund i Nivå. Den sejlads er på ca 90 sømil.

Mit forslag ville være at have en rangliste på ca 8 sejladser, fx dem vi har i år plus Vedbæk, Middelfart, Ærø, Bohus og Fyrtorn. Vi skal så have knyttet faktorer til sejladserne da de ikke bør vægtes ens. Dette burde give en god geografisk spredning og samtidig åbne for et scandinavisk samarbejde. Flensburg har Musto Challenge i starten af Juli, den er også en mulighed. Problemet med den er, at man sejler ud og ind af fjorden og den kan være temmelig slem ved visse vindforhold, men en smuk tur rundt i farvandet ud for Sønderborg med masser af kursændringer, ingen søvn den nat.

Jeg håber vi kan få noget debat, så vi ved middagen efter Watski 2 Star både kan hædre årets vinder, men også præsentere næste års rangliste.

Double Handed i Scandinavien

Netop hjemvendt fra Gotland Runt, der tidligere havde en meget fin double hand klasse, må jeg konstatere, at den har man ikke kunnet opretholde i år. Sejladsen egner sig ellers fint da vel er den lang, men det er meget lange lige stræk, så der der kan soves. Dog kan man ikke sejle lige op mod både med fuld besætning, dertil er den alt for lang. Til gengæld gav det mulighed for at få snakket med andre sejlere, der primært sejler short handed. For 2 år siden stoppede Oskarshamn den legendariske Østersø Maren på ca 600 sømil, som har været sejlet i rigtig mange år. De har nu på andet år afviklet Watski 2 Star, der følger det velkendte koncept med pit stop. Det er en sejlads på ca 300 mil og dermed på samme længde som Gotland Runt. Det betyder at Watski har en serie på 3 sejladser, en i Sverige i maj, en fra Norge i juni og så vores egen i august. Sverige har følgende gode 2 star sejladser: Bohus racet, Fyrtorn 2-handed, Gotland Runt, Göteborg Offshore Race, Watski 2star Baltic, Westervik Shorthanded Race. Ja både Norge og Sverige har praktiseret dette i en årrække.